Menu

Formand i lokalavisen

image Arne Jørgensen - Formand i PIF
14. oktober 2017 kl. 20:12
Stedsegrøn fodboldbane skal sælges i anparter
Vordingborg - 09. oktober 2017 kl. 06:00
Af Thøger Raun
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Støt grønt græs i Præstø hele året.

Sådan lyder meldingen på en skrivelse, Præstø Idrætsforening har delt rundt i byen. For selv om Vordingborg Kommune har givet to millioner kroner i støtte til anlæg af en kunstgræsbane i Præstø, mangler der stadig et par millioner i budgettet, skriver Sjællandske.

- Vi har fået 325.000 kroner fra DBU, og i Venneforeningen har vi samlet yderligere 200.000 kroner sammen. Men der mangler stadig en del, før vi er i mål. Det samlede budget for banen er nået op over 4,5 millioner kroner, og nogle af de penge håber vi på at få fra lokale, som ønsker at støtte os, forklarer formand for Præstø IF Arne Jørgensen.

Hovedparten af de manglende penge håber Arne Jørgensen og Præstø IF at hente fra større fonde rundt om i landet. Man har oven i købet fået kommunen til at spille med i form af en professionel såkaldt »fundraiser«, som tager sig af papirarbejdet. Men før der er hjælp at hente fra de større pengetanke, må man demonstrere, at man har opbakning til sit projekt lokalt, forklarer Arne Jørgensen.

- Når fondene vurderer projekter, som de synes, det er værd at støtte, kigger de meget på anden opbakning. Det betyder noget for seriøsiteten, lyder det.

Derfor sælger man ud af græsplænen. To kvadratmeter koster 300 kroner og kan erhverves ultimo oktober ved at lægge vejen forbi klubbens hjemmeside blandt andet. Men man ikke en bid af plænen med hjem, understreger Arne Jørgensen.

- De bliver liggende på banen, men man får sit navn på en støttevæg og en stor tak fra klubben, siger han med et grin.

Der er 2500 anparter til salg, og håbet er at få omkring 400.000 kroner ind på den konto.

Vil man vide mere om projektet, er arbejdsgruppen også snart klar til at invitere til et informationsmøde.

- Det meste er faldet på plads omkring jordbundsundersøgelser, lys på banen og regulativer i forhold til støj. Det vil vi gerne lade folk vide. Det bliver nok sidst i oktober, men vi er ikke helt klar til at melde en dato ud endnu, lyder det fra Arne Jørgensen, som påpeger, at det bliver en bane for alle.

- Man er velkommen til at henvende sig og blive skrevet op til en tid. Alle klubber og foreninger, som kan bruge en udendørsbane i vinterhalvåret, skal bare spørge, lyder det.

Byggeriet af banen ventes at gå i gang omkring påskeferien i 2018. Den skal placeres bag tennisbanerne på Stadionvej i »Hullet«. Det skriver Sjællandske.

Luk