Menu

Mindeord over Arne Johansen

image
14. maj 2021 kl. 09:33
Farvel til en PIF´er...

Mindeord over Arne Johansen

 

Den første fredag i maj 2021 tog Præstø IFs ældste Superveteran og æresmedlem af PIF Gamle Arne, som vi kaldte ham, af sted på sin sidste rejse, 92 år gammel.

Yngre PIFere husker nok mest Arne Johansen, som ham den friske jysktalende ældre mand, der i gennem flere år trådte beredvilligt til, når Kalle Hemmingsen havde brug for hjælp i PIF Kiosken.

Vi andre husker Arne Johansen helt tilbage i de tidlige 1960ere, da han kom fra Nordjylland og bliver ansat på forsorginstitutionen Evensølund ude i Faksingeskoven. Her starter han som plejer og slutter sit arbejdsliv tredive år senere som forstander og øverste chef. Og ikke mindst husker vi, at Arne Johansen i 1962 bliver valgt ind i bestyrelsen i Præstø Gymnastikforening (som PIF hed dengang) uden at være til stede på generalforsamlingen, men ved hjælp af en underskrevet fuldmagt. Året efter bliver Arne Johansen formand og sidder på posten indtil 1971. I Arnes formandsperiode er han i høj grad medvirkende, at håndbold bliver en voksende del af Præstø Gymnastikforening. I 1962 bliver Arne Johansen valgt ind i Præstø Byråd for Socialdemokratiet og sidder til 1966.

Gamle Arne vil blive savnet, når Præstø IFs Superveteraner atter kan genoptage vores hyggelige Torsdagsmadbold og når vi igen skal mødes til Superveteranernes årlige Julefiveaside.

Arne Johansen efterlader sig sin tidligere hustru, en søn samt en datter og svigersøn med to børnebørn.

 

Æret være Arne Johansens minde

 

På vegne af Præstø IFs Superveteraner

Tommy Christiansen.